Internet

Der er internetadgang i alle lejligheder, som du betaler sammen med din boligafgift. Betalingen er obligatorisk. Internetadgangen sker fra et netværksstik på væggen i din lejlighed. Hvis du vil have trådløs adgang, skal du selv sørge for router. Internetforbindelsen leveres af Parknet.

Parknet leverer ikke en bestemt hastighed, og den maksimale hastighed vil variere afhængigt af belastningen i Parknets netværk. Er din computer forbundet med et kabel kan du generelt forvente 300/300 Mbps (download/upload).

Oplever du problemer

Hvis du oplever problemer med din internetforbindelse så prøv at følge trin:

  • Kontroller din router. Prøv at tilslutte din computer med et netværkskabel direkte til netværksstikket. På den måde kan undersøge om det er din egen router, der giver problemer.
  • Ring eller skriv til Parknet. Når de får besked, kan de hjælpe med problemet.

Trådløse forbindelser

Bruger du internettet gennem en trådløs router, er det vanskeligt at sige noget om hastigheden, da mange faktorer spiller ind. Sørg som udgangspunkt for at købe en god trådløs router

Det er også vigtigt at overveje, hvor i lejligheden routeren placeres. Der kan være stor forskel på den hastighed, som kan opnås tæt på routeren og i den fjerneste ende af lejligheden. 

De trådløse routere kan bruge radiofrekvenser omkring 2,4 GHz og 5 GHz. Som udgangspunkt bør du bruge 5 GHz, fordi det under normale omstændigheder giver den højeste hastighed og har mindst mulig karambolage med naboens trådløse router. Der kan dog være udstyr, som ikke understøtter 5 GHz. Nogle trådløse routere bruger samme netværksnavn (SSID) for begge frekvenser, og det er så op til udstyret at vælge det bedste frekvens. Det går dog ikke altid godt, og det kan derfor være en god ide at navngive netværkene forskelligt.

Læs hos ComputerWorld om hvordan du får det bedst mulige trådløse netværk

Arkiver