Alternativer til AB Skydebanens mailserver

AB Skydebanen lukker for sin egen mailserver den 1. februar 2022. Det vil derefter ikke være muligt at modtage e-mail på adresser med internetdomænet skydebanen.net

Der findes flere alternativer til at have sin e-mailadresse hos AB Skydebanen, og i det følgende vil nogle af dem blive beskrevet.

Når du har skiftet til din nye mailtjeneste, skal du huske at give besked om skiftet til vennerne, de tjenester, foreninger og virksomheder, som bruger din adresse til at komme i kontakt med dig. Magasinet Komputer for alle har lavet en huskeliste med forslag til dem du skal huske at give besked. 

Gmail

Gmail er en af ​​de mest populære muligheder for at have en privat e-mailkonto, som man ikke skal betale for. Kontoen inkluderer metoder til at undgå spam og beskyttelse for at beskytte vores privatliv. Gmail hører under Google og tilbyder også en masse tjenester såsom kalender- og skylagring. Du kan have op til 15 GB i din Gmail-konto.

https://gmail.com

Outlook

Microsofts gratis webmail er en af de mest pålidelige og gode webmails på markedet.

Du behøver heller ikke at bruge det betalte Outlook mailprogram, for at få dine mails ned på din computer. Du kan nemt bruge andre gratis mailprogrammer sammen med din Outlook-mailadresse. Du kan også bruge Outlook-mailadressen til at logge ind på dine Windows-enheder. Tjenesten er den samme også bruges til hotmail.com og live.com. Du kan have op til 15 GB i din Outlook-konto.

https://outlook.com

ProtonMail

Protonmail har et særligt fokus på på sikkerhed og privatliv der er ProtonMail, som er baseret i Schweiz. Din e-mail bliver opbevaret i det som EU definere som et sikkert tredjeland (i modsætning til fx USA), og din din e-mail indgår i reklameprofilering, som det gælder med de store amerikanske udbydere.

ProtonMail har en gratis og betalt udgave. Den gratis er dog begrænset til 500 MB, hvilket kan være for lidt for mange. Den betalte udgave (4 €/måned) giver plads til 5 GB. Den kan bruges både med webmail og med et mailprogram på din computer eller telefon.

https://protonmail.com

Yahoo mail

Yahoo mail har eksisteret meget længe, selvom du ikke ser meget til dem, efter deres søgemaskine er blevet erstattet med Google for de fleste mennesker. Deres gratis mail er dog stadig fortræffelig.

I Yahoos gratis webmail kan du nemt søge i dine mail, gruppere dem og bruge mailskabeloner. Desuden kan du nemt bruge din Yahoo-mail sammen med et mailprogram.

Yahoo-mail tillader op til en 1 TB plads på mailkontoen og vedhæftede filer på op til 25 MB.

https://yahoo.com

Eget domæne og webhotel

Du kan oprette dit eget internet-domæne og knytte det til et webhotel. De fleste webhoteller har e-mailkonti med som en del af pakken og koster ikke alverden. Udfordringen er selvfølgelig at finde et passende domænenavn, som også er ledigt.

Der er mange forskellige webhoteller at vælge imellem. Et par eksempler på billige webhoteller er:

https://one.com (50 e-mailadresser og op til 50 GB fra 49 kr/måned)

https://simply.com (ubegrænset antal e-mailkonto med 2 GB pr. konto til 37,50 kr/måned)

Arkiver